ZUGLAKÓK

A ZUGBAN KUCKÓZÓ MÁRKÁK, VÁLLALKOZÁSOK

czikkcakk 
sztuu TorzonBorz •  Cakkompakkom • Dorinka Studio • Finetyping •  Őzikelány  Kracher Colours

 

MŰHELYCSAPAT

Biró Eszter - @sztuu

grafikus, illusztrátor, fotós

Eszti hatalmas cica- és növényrajongó, kedveli a szívet melengető kedves üzeneteket, a takaró méretű puha sálakat, a szép betűket, az elgondolkodtató képeket és mindent, ami ősz vagy hygge — ereiben pedig nagy valószínűséggel tea csörgedezik. Szeret kirándulni, kavicsok között bogarászni, kidekorálni bármit, új helyeket felfedezni és olykor elvetemült távokat lesétálni. A Zug műhely berkein belül leginkább illusztrál, arculatokat tervez, fotózik és varázsol.

kontakt: sztuugraphic@gmail.com
__________

 

Czikkely Panni - @czikkcakk

illusztrátor, grafikus, formatervező művész, Cakkompakkom-mintavarázsló, lelkes varrónő, kávé-, nyomtató- és zenefelelős

Panni végzettsége főleg a mérnöki és a formatervezői vonalat képviseli, leginkább bájos és szerethető grafikái és illusztrációi lopják be magukat az ember szívébe. Mindene a kávé, amit szívesen kortyol, rajzol, vagy akár fest is vele, de kedvence másoknak készíteni. Szeret mindenbe belekóstolni - ténylegesen és képletesen is. Fél kézzel befonja a haját, miközben a másikkal megörökíti a folyamatot. Saját brandjét, a czikkcakkot 2015 óta építgeti, a ZUG-hoz 2018-ban csatlakozott. Sokadik szíve csücske a Cakkompakkom, ezzel együtt a természet szeretete és védelme. Valószínűleg neki van a világon az egyik legtöbb mütyürje és megkezdett jegyzete a telefonban. Folyton megbotlik, hiába jár a föld felett 10 centivel. Nem fél hangosan nevetni és szorosan ölelni. Különleges képességei, hogy telefonja már az utcáról rákapcsolódik a műhely bluetooth hangfalára és ért a nyomtatók nyelvén.

WEBSHOPJA

kontakt: czikkcakkdesign@gmail.com
__________


László Dorina - @dorinkastudio

Fotós, operatőr, rendező, vágó, mindentmegoldó, lelkes autodidakta, varróasszony, unalmában zenélős…ja, és anyuka

Dodó 12 éves korában vett először kamerát a kezébe és azóta nem tudja letenni. Főképp videoklipek készítésével foglalkozik, de az évek folyamán rengeteg rendezvényen és esküvőn is megfordult már, illetve különböző riportanyagok és online kurzusok felvételét és utómunkáját bonyolította le. Nem csak a REC gombot szereti, hanem a kattintgatást is imádja, így bármilyen fotózással kapcsolatos munkába is teljes erővel dobja bele magát. Videós és fotós munkáit eleinte DodoFoto, majd Dorinka Studio néven viszi, de Pannival 2019 őszén megalapította a Cakkompakkom nevű vállalkozást, ami által már több száz embert szoktattak át a nejlonzacskóról a textilszütyőkre. Kapja be a műanyag!
2019 óta a Thália Színház állandó videósa. Hobbija a zenélés, a futás (amikor épp rá tudja magát venni), a dinnyeevés, a kocsikázás, imádja a meglepetéseket és mivel már két éve lusták a párjával bekötni a mosogatógépet, ezért mostanra a mosogatás lett a kedvenc meditatív tevékenysége. Amikor meg épp nem ezekkel foglalkozik, akkor elsősorban egy kedves kis kópé, Léna anyukája, akit a legvagányabb emberi lénnyé próbál nevelni a Földön.

 

kontakt: laszlodorina@gmail.com

_________

 

 

Szert-Szabó Dorottya - @feherlolanya

Animációs tervezőművész, illusztrátor, a ZUG sámánasszonya, waka-waka felelős

Dorci mindig az álmaiban élt és arra törekedett, hogy ezt minél jobban tudja a valóságos létezéséhez kötni. Kicsi kora óta vonzzák az ősi kultúrák, szimbólum rendszerek. 6 évig járt a MOMÉ-ra mialatt animációs tervezőművészi majd vizuális környezetkultúra tanári diplomát szerzett. Ez indította el a magasabb szintű alkotóművészi világba és az oktatás felé is. (A DEMO – design és egészség tábor alapító tagja.) Dolgozott számos animációs/filmes stúdióban mint animátor, karakter tervező, vagy mint díszlet- és bábkészítő. 2008-2016-ig animációt tanított a Kisképzőben, ahol barátsággal, szeretettel és elkötelezettséggel viszonyult az oktatáshoz, diákjaihoz. Miután első kisfia megszületett a világa még inkább egyenesbe került és kijelölte az utat a mesekönyvek illusztrálása felé. Mára már közel 20 kiadott könyvet illusztrált, melyekben törekszik a természet iránti szeretetét, apró részleteket és a színek kavalkádját megmutatni.

2019-ben megalkotott egy márkát, melyet két kisfia inspirált, akik gyakran kócosak és szeretnek földet túrni, koszosak lenni mint egy süni...:) Így jött létre a Torzonborz, melyek Dorottya egyedi hangulatú grafikáiból készült designer termékek gyűjtőneve. Fotózással és néha filmezéssel is foglalkozik.

2005 óta rabja a moldvai és gyimesi csángó magyar táncoknak, kultúrának. Fontosnak tartja, hogy kortól-nemtől független minél többet táncolhasson emberekkel élő zenére. Ezt erősíti az is, hogy zenész férje többek között a Messessippi együttes oszlopos tagja. 

WEBSHOPJA

kontakt: szert.szabo.dorottya@gmail.com

 

_________

 

Füstösné Debre Anna - @ozikelaany

Néha rajzoló, néha gyurmázó, de mindig bátran álmodó

Anna 2019-ben kezdett el apró erdőlakókat formázni levegőre száradó gyurmából, ami hamar az egyik legkedvesebb időtöltésévé vált. Mikor pedig nem fért már több a polcra, elkezdte új otthonokba küldeni őket. Azóta számtalan csoda történt vele: varázslatos esküvő, erdő széli házikóba költözés, tündéri alkotók megismerése, ZUG műhely tagság, most szeptemberben pedig megkezdi keramikus tanulmányit, ami régóta nagy álma. Hisz abban, hogy egy kis lelassulással, sok szeretettel és egy pici nyitottsággal minden jobbá tehető. Igyekszik folyamatosan fejlődni, főleg önmagán dolgozik jelenleg, de Instagram profilján Őzikelány néven próbál egy kicsit átadni az erdei hangulatból másoknak is.

kontakt: anna.debre@gmail.com

_________


Kracher Kati - @kracher.colours

Délelőtt építész, délután illusztrátor

Kati 2020-ban úgy érezte, hogy az építészmérnök lét már nem foglalja le kellően a kreatív energiáit, így illusztrációk formájában kezdte megosztani a világgal saját mesevilágát, amiben megtalálta az igazi hivatását. Elsősorban mesekönyvek és egyéb gyerekeknek szóló projektek (pl kártya, társas, kirakó) illusztrálásával foglalkozik, emellett rengeteg egyedi portrét készít és rajzaiból készült saját
termékei is megvásárolhatóak. A családi portrékon kívül bármilyen ötlettel/kéréssel fordulhatnak hozzá a megrendelők, ő szívesen megvalósítja egyedi elképzelésüket.
A digitális rajzolás mellett ugyanúgy a szíve csücske a hagyományos technikák alkalmazása, mint az akvarell, gouache festék és a színes ceruza. Ezekben megszerzett tudását nagy örömmel adja át a hozzá workshopra érkezőknek.
Hobbijai elsősorban szintén az alkotásról szólnak, legyen az éppen varrás, bútorfestés vagy bármi kreatív tevékenység. Varrótudományát folyamatosan fejleszti, hogy rajzai saját tervezésű anyagok formájában olyan praktikus használati tárgyakként éljenek tovább, amelyek hozzájárulnak egy
fenntarthatóbb életmód kialakításához.
Ezen kívül szabadidejében legszívesebben utazik, fut, jógázik, teát iszik télen-nyáron, kertben virágokat és kis veteményest nevel, valamint hétvégenként gyakran megtalálható férjével és kutyusukkal a Kéktúra valamelyik szakaszán. Odin, az agár egyébként szintén zuglakó, ő a kanapé elsődleges tulajdonosa és feladata a műhelybe betérők üdvözlése.

WEBSHOPJA
kontakt: kracher.colours@gmail.com

__________


KÜLSŐS TERVEZŐK

 

Mayer Tamás - @mayer_tamas

grafikus, illusztrátor, animátor, az összes szakáll tulajdonosa

Tomi tehetsége és szakmai tudása számtalan területen megmutatkozik: egyedi és szerethető figuráit nem csak lerajzolni tudja, de egy-két hókuszpókusszal és kismillió egérkattintással képes őket meg is mozgatni. Az animációban szerzett munkatapasztalatát nem egy kisfilmje hűen bizonyítja! Legnagyobb álma volt, hogy gyerekkönyveket illusztrálhasson, ami a ZUG indulása óta valóra is vált, hiszen már több mesekönyv is megjelent a rajzaival! Másik nagy vágya, hogy mókusok lakta erdőszélen élhessen. De nem csak számítógépen képes maradandót alkotni: már több éve szeli longboard-jaival a pécsi és fővárosi utakat, deszkáit pedig saját maga készíti! Páratlan humorérzéke állandó jó hangulatot biztosít a ZUG-ban.

kontakt: mayer.tamas88@gmail.com

_________ 

Magdi

social media manager, szeretnivaló kabalafigura

Magdi a csapatunk kabalája és egyben social media menedzsere. Annál, hogy pingvin létére úgy gépeli a frappáns szövegeket, hogy szárnyai vége alatt füstöl a billentyűzet, már csak az életútja érdekesebb. Néhány évvel ezelőtt a csapat két tagja egy könyv borítóján látta meg a kis pingvint, és rögtön beleszerettek. Ekkor még csak illusztrációként, majd közel egy éven keresztül képzeletbeli barátként létezett. Később viszont, Mikulás napján - plüssállat formájában- testet öltött, és a kitisztított bakancs belsejében rejtőzve várta a reggelt, és (immáron) munkatársai könnytől párás pillantásait. Hamar beilleszkedett, és pingvin-képességeinek határait jócskán feszegetve, kitanulta a facebook és az instagram kezelését, így segíti a csapatot.