ELÉRHETŐSÉGEINK

CÍM: 1111 Budafoki út 27.
E-MAIL: zugmuhely@gmail.com

ZUGLAKÓK

A ZUGBAN KUCKÓZÓ MÁRKÁK, VÁLLALKOZÁSOK

czikkcakk 
TorzonBorz •  Cakkompakkom • Dorinka Studio • Finetyping •  Őzikelány  Kracher Colours

 

MŰHELYCSAPAT

 

Czikkely Panni - @czikkcakk

illusztrátor, grafikus, formatervező művész, Cakkompakkom-mintavarázsló, lelkes varrónő, kávé-, nyomtató- és zenefelelős

Panni végzettsége főleg a mérnöki és a formatervezői vonalat képviseli, leginkább bájos és szerethető grafikái és illusztrációi lopják be magukat az ember szívébe. Mindene a kávé, amit szívesen kortyol, rajzol, vagy akár fest is vele, de kedvence másoknak készíteni. Szeret mindenbe belekóstolni - ténylegesen és képletesen is. Fél kézzel befonja a haját, miközben a másikkal megörökíti a folyamatot. Saját brandjét, a czikkcakkot 2015 óta építgeti, a ZUG-hoz 2018-ban csatlakozott. Sokadik szíve csücske a Cakkompakkom, ezzel együtt a természet szeretete és védelme. Valószínűleg neki van a világon az egyik legtöbb mütyürje és megkezdett jegyzete a telefonban. Folyton megbotlik, hiába jár a föld felett 10 centivel. Nem fél hangosan nevetni és szorosan ölelni. Különleges képességei, hogy telefonja már az utcáról rákapcsolódik a műhely bluetooth hangfalára és ért a nyomtatók nyelvén.

WEBSHOPJA

kontakt: czikkcakkdesign@gmail.com
__________


László Dorina - @dorinkastudio

Fotós, operatőr, rendező, vágó, mindentmegoldó, lelkes autodidakta, varróasszony, unalmában zenélős…ja, és anyuka

Dodó 12 éves korában vett először kamerát a kezébe és azóta nem tudja letenni. Főképp videoklipek készítésével foglalkozik, de az évek folyamán rengeteg rendezvényen és esküvőn is megfordult már, illetve különböző riportanyagok és online kurzusok felvételét és utómunkáját bonyolította le. Nem csak a REC gombot szereti, hanem a kattintgatást is imádja, így bármilyen fotózással kapcsolatos munkába is teljes erővel dobja bele magát. Videós és fotós munkáit eleinte DodoFoto, majd Dorinka Studio néven viszi, de Pannival 2019 őszén megalapította a Cakkompakkom nevű vállalkozást, ami által már több száz embert szoktattak át a nejlonzacskóról a textilszütyőkre. Kapja be a műanyag!
2019 óta a Thália Színház állandó videósa. Hobbija a zenélés, a futás (amikor épp rá tudja magát venni), a dinnyeevés, a kocsikázás, imádja a meglepetéseket és mivel már két éve lusták a párjával bekötni a mosogatógépet, ezért mostanra a mosogatás lett a kedvenc meditatív tevékenysége. Amikor meg épp nem ezekkel foglalkozik, akkor elsősorban egy kedves kis kópé, Léna anyukája, akit a legvagányabb emberi lénnyé próbál nevelni a Földön.

 

kontakt: laszlodorina@gmail.com

_________

 

 

Szert-Szabó Dorottya - @feherlolanya

Animációs tervezőművész, illusztrátor, a ZUG sámánasszonya, waka-waka felelős

Dorci mindig az álmaiban élt és arra törekedett, hogy ezt minél jobban tudja a valóságos létezéséhez kötni. Kicsi kora óta vonzzák az ősi kultúrák, szimbólum rendszerek. 6 évig járt a MOMÉ-ra mialatt animációs tervezőművészi majd vizuális környezetkultúra tanári diplomát szerzett. Ez indította el a magasabb szintű alkotóművészi világba és az oktatás felé is. (A DEMO – design és egészség tábor alapító tagja.) Dolgozott számos animációs/filmes stúdióban mint animátor, karakter tervező, vagy mint díszlet- és bábkészítő. 2008-2016-ig animációt tanított a Kisképzőben, ahol barátsággal, szeretettel és elkötelezettséggel viszonyult az oktatáshoz, diákjaihoz. Miután első kisfia megszületett a világa még inkább egyenesbe került és kijelölte az utat a mesekönyvek illusztrálása felé. Mára már közel 20 kiadott könyvet illusztrált, melyekben törekszik a természet iránti szeretetét, apró részleteket és a színek kavalkádját megmutatni.

2019-ben megalkotott egy márkát, melyet két kisfia inspirált, akik gyakran kócosak és szeretnek földet túrni, koszosak lenni mint egy süni...:) Így jött létre a Torzonborz, melyek Dorottya egyedi hangulatú grafikáiból készült designer termékek gyűjtőneve. Fotózással és néha filmezéssel is foglalkozik.

2005 óta rabja a moldvai és gyimesi csángó magyar táncoknak, kultúrának. Fontosnak tartja, hogy kortól-nemtől független minél többet táncolhasson emberekkel élő zenére. Ezt erősíti az is, hogy zenész férje többek között a Messessippi együttes oszlopos tagja. 

WEBSHOPJA

kontakt: szert.szabo.dorottya@gmail.com

 

_________

 

Füstösné Debre Anna - @ozikelaany

Néha rajzoló, néha gyurmázó, de mindig bátran álmodó

Anna 2019-ben kezdett el apró erdőlakókat formázni levegőre száradó gyurmából, ami hamar az egyik legkedvesebb időtöltésévé vált. Mikor pedig nem fért már több a polcra, elkezdte új otthonokba küldeni őket. Azóta számtalan csoda történt vele: varázslatos esküvő, erdő széli házikóba költözés, tündéri alkotók megismerése, ZUG műhely tagság, most szeptemberben pedig megkezdi keramikus tanulmányit, ami régóta nagy álma. Hisz abban, hogy egy kis lelassulással, sok szeretettel és egy pici nyitottsággal minden jobbá tehető. Igyekszik folyamatosan fejlődni, főleg önmagán dolgozik jelenleg, de Instagram profilján Őzikelány néven próbál egy kicsit átadni az erdei hangulatból másoknak is.

kontakt: anna.debre@gmail.com

_________


Kracher Kati - @kracher.colours

Délelőtt építész, délután illusztrátor

Kati 2020-ban úgy érezte, hogy az építészmérnök lét már nem foglalja le kellően a kreatív energiáit, így illusztrációk formájában kezdte megosztani a világgal saját mesevilágát, amiben megtalálta az igazi hivatását. Elsősorban mesekönyvek és egyéb gyerekeknek szóló projektek (pl kártya, társas, kirakó) illusztrálásával foglalkozik, emellett rengeteg egyedi portrét készít és rajzaiból készült saját
termékei is megvásárolhatóak. A családi portrékon kívül bármilyen ötlettel/kéréssel fordulhatnak hozzá a megrendelők, ő szívesen megvalósítja egyedi elképzelésüket.
A digitális rajzolás mellett ugyanúgy a szíve csücske a hagyományos technikák alkalmazása, mint az akvarell, gouache festék és a színes ceruza. Ezekben megszerzett tudását nagy örömmel adja át a hozzá workshopra érkezőknek.
Hobbijai elsősorban szintén az alkotásról szólnak, legyen az éppen varrás, bútorfestés vagy bármi kreatív tevékenység. Varrótudományát folyamatosan fejleszti, hogy rajzai saját tervezésű anyagok formájában olyan praktikus használati tárgyakként éljenek tovább, amelyek hozzájárulnak egy
fenntarthatóbb életmód kialakításához.
Ezen kívül szabadidejében legszívesebben utazik, fut, jógázik, teát iszik télen-nyáron, kertben virágokat és kis veteményest nevel, valamint hétvégenként gyakran megtalálható férjével és kutyusukkal a Kéktúra valamelyik szakaszán. Odin, az agár egyébként szintén zuglakó, ő a kanapé elsődleges tulajdonosa és feladata a műhelybe betérők üdvözlése.

WEBSHOPJA
kontakt: kracher.colours@gmail.com

__________

 

 

Csatlakoznál hozzánk?

Írj nekünk!