ELÉRHETŐSÉGEINK

CÍM: 1111 Budafoki út 27.
E-MAIL: zugmuhely@gmail.com

ZUGLAKÓK

A ZUGBAN KUCKÓZÓ MÁRKÁK, VÁLLALKOZÁSOK

czikkcakk 
TorzonBorz •  Cakkompakkom • Finetyping • Retróka  •  Zⵁ   • Cseperedő rím

Panni - @czikkcakk

illusztrátor, grafikus, formatervező művész, mintavarázsló, lelkes varrónő, kávé-, nyomtató- és zenefelelős

Panni végzettsége főleg a mérnöki és a formatervezői vonalat képviseli, leginkább bájos és szerethető grafikái és illusztrációi lopják be magukat az ember szívébe. Mindene a kávé, amit szívesen kortyol, rajzol, vagy akár fest is vele, de kedvence másoknak készíteni. Szeret mindenbe belekóstolni - ténylegesen és képletesen is. Fél kézzel befonja a haját, miközben a másikkal megörökíti a folyamatot. Saját brandjét, a czikkcakkot 2015 óta építgeti, a ZUG-hoz 2018-ban csatlakozott. Sokadik szíve csücske a Cakkompakkom, ezzel együtt a természet szeretete és védelme. Valószínűleg neki van a világon az egyik legtöbb mütyürje és megkezdett jegyzete a telefonban. Folyton megbotlik, hiába jár a föld felett 10 centivel. Nem fél hangosan nevetni és szorosan ölelni. Különleges képességei, hogy telefonja már az utcáról rákapcsolódik a műhely bluetooth hangfalára és ért a nyomtatók nyelvén.

WEBSHOPJA

kontakt: czikkcakkdesign@gmail.com
__________


Dodó - @DorinkaStudio

Fotós, operatőr, rendező, vágó, mindentmegoldó, lelkes autodidakta, varróasszony, unalmában zenélős…ja, és anyuka

Dodó 12 éves korában vett először kamerát a kezébe és azóta nem tudja letenni. Főképp videoklipek készítésével foglalkozik, de az évek folyamán rengeteg rendezvényen és esküvőn is megfordult már, illetve különböző riportanyagok és online kurzusok felvételét és utómunkáját bonyolította le. Nem csak a REC gombot szereti, hanem a kattintgatást is imádja, így bármilyen fotózással kapcsolatos munkába is teljes erővel dobja bele magát. Videós és fotós munkáit eleinte DodoFoto, majd Dorinka Studio néven viszi, de Pannival 2019 őszén megalapította a Cakkompakkom nevű vállalkozást, ami által már több száz embert szoktattak át a nejlonzacskóról a textilszütyőkre. Kapja be a műanyag!
2019 óta a Thália Színház állandó videósa. Hobbija a zenélés, a futás (amikor épp rá tudja magát venni), a dinnyeevés, a kocsikázás, imádja a meglepetéseket és mivel már két éve lusták a párjával bekötni a mosogatógépet, ezért mostanra a mosogatás lett a kedvenc meditatív tevékenysége. Amikor meg épp nem ezekkel foglalkozik, akkor elsősorban egy kedves kis kópé, Léna anyukája, akit a legvagányabb emberi lénnyé próbál nevelni a Földön.

 

kontakt: laszlodorina@gmail.com

_________

 

 

Dorci - @Fehérlólánya

Animációs tervezőművész, illusztrátor, a ZUG sámánasszonya, waka-waka felelős

Dorci mindig az álmaiban élt és arra törekedett, hogy ezt minél jobban tudja a valóságos létezéséhez kötni. Kicsi kora óta vonzzák az ősi kultúrák, szimbólum rendszerek. 6 évig járt a MOMÉ-ra mialatt animációs tervezőművészi majd vizuális környezetkultúra tanári diplomát szerzett. Ez indította el a magasabb szintű alkotóművészi világba és az oktatás felé is. (A DEMO – design és egészség tábor alapító tagja.) Dolgozott számos animációs/filmes stúdióban mint animátor, karakter tervező, vagy mint díszlet- és bábkészítő. 2008-2016-ig animációt tanított a Kisképzőben, ahol barátsággal, szeretettel és elkötelezettséggel viszonyult az oktatáshoz, diákjaihoz. Miután első kisfia megszületett a világa még inkább egyenesbe került és kijelölte az utat a mesekönyvek illusztrálása felé. Mára már közel 20 kiadott könyvet illusztrált, melyekben törekszik a természet iránti szeretetét, apró részleteket és a színek kavalkádját megmutatni.

2019-ben megalkotott egy márkát, melyet két kisfia inspirált, akik gyakran kócosak és szeretnek földet túrni, koszosak lenni mint egy süni...:) Így jött létre a Torzonborz, melyek Dorottya egyedi hangulatú grafikáiból készült designer termékek gyűjtőneve. Fotózással és néha filmezéssel is foglalkozik.

2005 óta rabja a moldvai és gyimesi csángó magyar táncoknak, kultúrának. Fontosnak tartja, hogy kortól-nemtől független minél többet táncolhasson emberekkel élő zenére. Ezt erősíti az is, hogy zenész férje többek között a Messessippi együttes oszlopos tagja. 

WEBSHOPJA

kontakt: szert.szabo.dorottya@gmail.com

__________

 

Iza - @Retróka

UX designer, kreatív alkotó

Iza Kolozsváron tanult, a BBTE kommunikáció szakán, aztán lassan rájött, hogy a vizualitás nyelvén kommunikál a legjobban. Kezdetben illusztrátorként, grafikusként, majd UI designerként tevéknykedett. Mára a UX (felhasználói élmény tervezés) lett a hivatása, amiben megéli az alkalmazás- és weboldaltervezés legemberközelibb küldetését: olyan felületeket tervezni, amiket nem csak könnyű használni, hanem az emberi érzelmekkel és gondolatokkal is foglalkoznak. Dolgozott már kismamáknak szóló alkalmazáson, cukorbetegeket segítő orvosi appon, de szívesen tervez minőségi kikapcsolódást szolgáló játékokat is. Jelenleg a KREA iskolapadjait kopatatja, hogy mégjobban elmerüljön a tervezés világában.

Ha elfárad a szeme a képernyőktől, a papírhoz és tűfilchez nyúl (vagy fonalhoz, vízfestékhez, stb.). Érdekli a művészetek lélekre és elmére tett pozitív hatása, így ezzel sokat foglalkozik, kísérletezik. Mindig nyitott az új kihívásokra, így bármilyen projekt kapcsán keresd bátran. 

kontakt: iza@retroka.art

__________

 

Zsófi - @ZØ

A fenntarthatóság, a fonalak és a sajtok szerelmese

Kiskorom óta kötök, horgolok, csomózok. Az elmúlt pár évben kezdtem el felépíteni fenntartható fonalakra és alapanyagokra épülő, zero-waste márkámat, a Zⵁ-t. 
A Zⵁ célja, hogy olyan darabok jöjjenek létre, melyek hosszan tartóak, variálhatóak, funkcionálisak, ezért kiváló elemei lehetnek egy minimalista otthonnak vagy kapszula ruhatárnak.

kontakt: macramebyzo@gmail.com

__________

Dolgoznál velünk?

Írj nekünk!