ELÉRHETŐSÉGEINK

CÍM: 1111 Budafoki út 27.
E-MAIL: zugmuhely@gmail.com

ZUGLAKÓK

A ZUGBAN KUCKÓZÓ MÁRKÁK, VÁLLALKOZÁSOK

czikkcakk 
TorzonBorz •  Cakkompakkom • Dorinka Studio • Finetyping •  Őzikelány  Kracher Colours   • Retróka  •  Zⵁ  •  Lenke, játszunk? • JunE Artbox

 

 

Panni - @czikkcakk

illusztrátor, grafikus, formatervező művész, mintavarázsló, lelkes varrónő, kávé-, nyomtató- és zenefelelős

Panni végzettsége főleg a mérnöki és a formatervezői vonalat képviseli, leginkább bájos és szerethető grafikái és illusztrációi lopják be magukat az ember szívébe. Mindene a kávé, amit szívesen kortyol, rajzol, vagy akár fest is vele, de kedvence másoknak készíteni. Szeret mindenbe belekóstolni - ténylegesen és képletesen is. Fél kézzel befonja a haját, miközben a másikkal megörökíti a folyamatot. Saját brandjét, a czikkcakkot 2015 óta építgeti, a ZUG-hoz 2018-ban csatlakozott. Sokadik szíve csücske a Cakkompakkom, ezzel együtt a természet szeretete és védelme. Valószínűleg neki van a világon az egyik legtöbb mütyürje és megkezdett jegyzete a telefonban. Folyton megbotlik, hiába jár a föld felett 10 centivel. Nem fél hangosan nevetni és szorosan ölelni. Különleges képességei, hogy telefonja már az utcáról rákapcsolódik a műhely bluetooth hangfalára és ért a nyomtatók nyelvén.

WEBSHOPJA

kontakt: czikkcakkdesign@gmail.com
__________


Dodó - @DorinkaStudio

Fotós, operatőr, rendező, vágó, mindentmegoldó, lelkes autodidakta, varróasszony, unalmában zenélős…ja, és anyuka

Dodó 12 éves korában vett először kamerát a kezébe és azóta nem tudja letenni. Főképp videoklipek készítésével foglalkozik, de az évek folyamán rengeteg rendezvényen és esküvőn is megfordult már, illetve különböző riportanyagok és online kurzusok felvételét és utómunkáját bonyolította le. Nem csak a REC gombot szereti, hanem a kattintgatást is imádja, így bármilyen fotózással kapcsolatos munkába is teljes erővel dobja bele magát. Videós és fotós munkáit eleinte DodoFoto, majd Dorinka Studio néven viszi, de Pannival 2019 őszén megalapította a Cakkompakkom nevű vállalkozást, ami által már több száz embert szoktattak át a nejlonzacskóról a textilszütyőkre. Kapja be a műanyag!
2019 óta a Thália Színház állandó videósa. Hobbija a zenélés, a futás (amikor épp rá tudja magát venni), a dinnyeevés, a kocsikázás, imádja a meglepetéseket és mivel már két éve lusták a párjával bekötni a mosogatógépet, ezért mostanra a mosogatás lett a kedvenc meditatív tevékenysége. Amikor meg épp nem ezekkel foglalkozik, akkor elsősorban egy kedves kis kópé, Léna anyukája, akit a legvagányabb emberi lénnyé próbál nevelni a Földön.

 

kontakt: laszlodorina@gmail.com

_________

 

 

Dorci - @Fehérlólánya

Animációs tervezőművész, illusztrátor, a ZUG sámánasszonya, waka-waka felelős

Dorci mindig az álmaiban élt és arra törekedett, hogy ezt minél jobban tudja a valóságos létezéséhez kötni. Kicsi kora óta vonzzák az ősi kultúrák, szimbólum rendszerek. 6 évig járt a MOMÉ-ra mialatt animációs tervezőművészi majd vizuális környezetkultúra tanári diplomát szerzett. Ez indította el a magasabb szintű alkotóművészi világba és az oktatás felé is. (A DEMO – design és egészség tábor alapító tagja.) Dolgozott számos animációs/filmes stúdióban mint animátor, karakter tervező, vagy mint díszlet- és bábkészítő. 2008-2016-ig animációt tanított a Kisképzőben, ahol barátsággal, szeretettel és elkötelezettséggel viszonyult az oktatáshoz, diákjaihoz. Miután első kisfia megszületett a világa még inkább egyenesbe került és kijelölte az utat a mesekönyvek illusztrálása felé. Mára már közel 20 kiadott könyvet illusztrált, melyekben törekszik a természet iránti szeretetét, apró részleteket és a színek kavalkádját megmutatni.

2019-ben megalkotott egy márkát, melyet két kisfia inspirált, akik gyakran kócosak és szeretnek földet túrni, koszosak lenni mint egy süni...:) Így jött létre a Torzonborz, melyek Dorottya egyedi hangulatú grafikáiból készült designer termékek gyűjtőneve. Fotózással és néha filmezéssel is foglalkozik.

2005 óta rabja a moldvai és gyimesi csángó magyar táncoknak, kultúrának. Fontosnak tartja, hogy kortól-nemtől független minél többet táncolhasson emberekkel élő zenére. Ezt erősíti az is, hogy zenész férje többek között a Messessippi együttes oszlopos tagja. 

WEBSHOPJA

kontakt: szert.szabo.dorottya@gmail.com

 

_________

 

Anna - @Őzikelány

Néha rajzoló, néha gyurmázó, de mindig bátran álmodó

Anna 2019-ben kezdett el apró erdőlakókat formázni levegőre száradó gyurmából, ami hamar az egyik legkedvesebb időtöltésévé vált. Mikor pedig nem fért már több a polcra, elkezdte új otthonokba küldeni őket. Azóta számtalan csoda történt vele: varázslatos esküvő, erdő széli házikóba költözés, tündéri alkotók megismerése, ZUG műhely tagság, most szeptemberben pedig megkezdi keramikus tanulmányit, ami régóta nagy álma. Hisz abban, hogy egy kis lelassulással, sok szeretettel és egy pici nyitottsággal minden jobbá tehető. Igyekszik folyamatosan fejlődni, főleg önmagán dolgozik jelenleg, de Instagram profilján Őzikelány néven próbál egy kicsit átadni az erdei hangulatból másoknak is.

kontakt: anna.debre@gmail.com

_________


Kati - @Kracher Colours

Délelőtt építész, délután illusztrátor

Kati 2020-ban úgy érezte, hogy az építészmérnök lét már nem foglalja le kellően a kreatív energiáit, így illusztrációk formájában kezdte megosztani a világgal saját mesevilágát, amiben megtalálta az igazi hivatását. Elsősorban mesekönyvek és egyéb gyerekeknek szóló projektek (pl kártya, társas, kirakó) illusztrálásával foglalkozik, emellett rengeteg egyedi portrét készít és rajzaiból készült saját
termékei is megvásárolhatóak. A családi portrékon kívül bármilyen ötlettel/kéréssel fordulhatnak hozzá a megrendelők, ő szívesen megvalósítja egyedi elképzelésüket.
A digitális rajzolás mellett ugyanúgy a szíve csücske a hagyományos technikák alkalmazása, mint az akvarell, gouache festék és a színes ceruza. Ezekben megszerzett tudását nagy örömmel adja át a hozzá workshopra érkezőknek.
Hobbijai elsősorban szintén az alkotásról szólnak, legyen az éppen varrás, bútorfestés vagy bármi kreatív tevékenység. Varrótudományát folyamatosan fejleszti, hogy rajzai saját tervezésű anyagok formájában olyan praktikus használati tárgyakként éljenek tovább, amelyek hozzájárulnak egy
fenntarthatóbb életmód kialakításához.
Ezen kívül szabadidejében legszívesebben utazik, fut, jógázik, teát iszik télen-nyáron, kertben virágokat és kis veteményest nevel, valamint hétvégenként gyakran megtalálható férjével és kutyusukkal a Kéktúra valamelyik szakaszán. Odin, az agár egyébként szintén zuglakó, ő a kanapé elsődleges tulajdonosa és feladata a műhelybe betérők üdvözlése.

WEBSHOPJA
kontakt: kracher.colours@gmail.com

__________

 

Iza - @Retróka

UX designer, kreatív alkotó

Iza Kolozsváron tanult, a BBTE kommunikáció szakán, aztán lassan rájött, hogy a vizualitás nyelvén kommunikál a legjobban. Kezdetben illusztrátorként, grafikusként, majd UI designerként tevéknykedett. Mára a UX (felhasználói élmény tervezés) lett a hivatása, amiben megéli az alkalmazás- és weboldaltervezés legemberközelibb küldetését: olyan felületeket tervezni, amiket nem csak könnyű használni, hanem az emberi érzelmekkel és gondolatokkal is foglalkoznak. Dolgozott már kismamáknak szóló alkalmazáson, cukorbetegeket segítő orvosi appon, de szívesen tervez minőségi kikapcsolódást szolgáló játékokat is. Jelenleg a KREA iskolapadjait kopatatja, hogy mégjobban elmerüljön a tervezés világában.

Ha elfárad a szeme a képernyőktől, a papírhoz és tűfilchez nyúl (vagy fonalhoz, vízfestékhez, stb.). Érdekli a művészetek lélekre és elmére tett pozitív hatása, így ezzel sokat foglalkozik, kísérletezik. Mindig nyitott az új kihívásokra, így bármilyen projekt kapcsán keresd bátran. 

kontakt: iza@retroka.art

__________

 

Zsófi - @ZØ

A fenntarthatóság, a fonalak és a sajtok szerelmese

Kiskorom óta kötök, horgolok, csomózok. Az elmúlt pár évben kezdtem el felépíteni fenntartható fonalakra és alapanyagokra épülő, zero-waste márkámat, a Zⵁ-t. 
A Zⵁ célja, hogy olyan darabok jöjjenek létre, melyek hosszan tartóak, variálhatóak, funkcionálisak, ezért kiváló elemei lehetnek egy minimalista otthonnak vagy kapszula ruhatárnak.

kontakt: macramebyzo@gmail.com

__________

 

Julcsi- @Lenke, játszunk?

Óvó néni, bölcsészlány, de inkább virágtündér, aki minden giz-gazt szépnek lát, mezítláb körbetáncolja, majd készít belőle valami hasznosat. Általában játékot.

Julcsi 2023-ban döntött úgy, hogy romantikus belső világát megmutatná másoknak és feltarisznyázta, majd útjára indította a Lenke, játszunk? Facebook oldalt. Itt saját meséit és gondolatait osztja meg a szebb gyermekkorról, a lassabb, természetközelibb életről, a játéktárgyak szeretetéről. Egyedi mesefoglalkozásait, melyekben együtt játszik, beszélget és alkot gyerekekkel – sőt gyakran még jelmezbe is bújnak – iskolákba, óvodákba viszi magával. Varrással is kísérletezik, legszívesebben textilbabákat készít, többféle öltözékkel. Elsősorban Székesfehérváron és környékén tevékenykedik, Budapesttel pedig a ZUG műhely közössége köti össze.
Szenvedélye az öltözködés, imádja a len nadrágot, a fonott kosarakat, a hosszú hajat és azt, ha megvalósít egy „pinterestes pillanatot”. Emlékképeket gyűjt és szeret hangosan felolvasni, nemcsak mesét, Gárdonyit is. Szabadidejében vidéki telkén virágot szedeget és szorgosan öntöz, hátha egyszer előbukkan a földből álmai skandináv pirosháza.

kontakt: lenke.jatszunk@gmail.com 

 

__________

családállító, tréner, pályaválasztási tanácsadó, ceremóniamester

Nagy lendület, sok mosoly és vidámság jellemzi Brigit, aki bár látszólag különféle területeken dolgozik, mégis van egy közös pont: az emberek segítése. Brigi szívecsücske a pályaválasztás, és ezt egészíti ki a családállítás módszere, amit előszeretettel használ minden területen. 

Olyan, mint egy jó GPS, nem csak az útvonalat mutatja meg, hanem az összes "fordulj balra" és "fordulj jobbra" közötti alternatívát is bemutatja, hogy te magad döntsd el, melyik út visz a számodra legjobb élményekhez és boldogabb élethez. Persze van, hogy a keresett útvonal helyett egy kis kerülőre visz, de néha a kalandok az eltévedésekben rejlenek, és mint tudjuk, nem a cél, hanem az odavezető út a fontos. 
Emellett szereti a jó beszélgetéseket, a kávét, a táncot, zenét, és a táborokat (mértékkel). 
Ha egy biztató szóra vagy inspirációra van szükséged akkor keresd bátran.

kontakt: buzderbrigi@gmail.com

__________

Dolgoznál velünk?

Írj nekünk!