EGYÜTTMŰKÖDÉS A GOMBÁKKAL: micélium tárolóedény növesztő workshop - május 31. 17:30

EGYÜTTMŰKÖDÉS A GOMBÁKKAL: micélium tárolóedény növesztő workshop - május 31. 17:30

A workshop első részében egy elméleti tudásmegosztás során áttekintjük, hogy hogyan épül fel a biodesign területe, és szűkítjük a kört a gombafonalak világára. Szakmai példákkal illusztrálva ismerkedünk meg a micéliumból növesztett alapanyagokkal és feltérképezzük, hogy hányféle területen vannak jelen a kortárs design világában. A közvetlenebb tapasztalatszerzés érdekében egy minden szenzort megmozgató anyag bemutató zárja az első etapot. A foglalkozás második felében gyakorlatban ismerkedünk meg a micélium kompozit növesztés folyamatával. A résztvevők egy kis méretű tároló edényt hoznak létre a gombafonalak segítségével. Közösen alakítjuk ki a micélium számára a növesztőközeget, amit a workshop befejeztével mindenki hazavisz, és végig követheti a micélium növekedésének fázisait.

A workshophoz minden szükséges alapanyagot és eszközt biztosítunk, semmilyen előzetes tudás nem szükséges a részvételhez.

A workshop időpontja: 2023. február 26. 17:00

A részvételi díj: 16 000 Ft

Maximális létszám: 8 fő 

JELENTKEZÉS

 

Workshop vezető:

I Márföldi Dóra I

Márföldi Dóra, textilművész. Tanulmányait a Budapesti Metropolitan Egyetemen végezte Divat- és Textiltervezés mesterszakon, Textiltervezés specializáción. Jelenleg ugyanitt, a Divat Textil tanszéken tanársegédként dolgozik. Oktatói munkája mellett biodesignnal foglalkozik és bioart munkákat készít. Kutatási területe a fenntartható struktúra képzés micéliummal együttműködve. 

 

 

vissza a workshopokhoz